החלטת הוועדה הרפואית בביטוח לאומי איננה גזרת גורל. אל תחששו להגיש ערעור!
ר`, כבת 38 במועד האירוע וטכנאית מערכת רפואית בבית חולים, נקלעה לתאונת דרכים קשה בדרך למקום עבודתה בשנת 2019. בעת שהתקרבה ר` לצומת, אוטובוס שנסע בנתיב הנגדי פנה שמאלה ובכך גרם להתנגשות חזיתית ברכבה...
כתוצאה מהתאונה נפגעה ר` פגיעה רב מערכתית קשה ונגרמו לה שברים במספר מקומות בעמוד השדרה, שבר בצלעות ופגיעה בשרירי החזה. ר` פונתה ממקום התאונה באמבולנס לבית החולים, שם אושפזה ונותחה מספר פעמים. בעקבות התאונה נבצר מ-ר` לבצע את עבודתה כפי שביצעה אותה ערב התאונה, והיא נאלצה להפחית מהיקף שעות העבודה שלה.
לנוכח הפגיעות הגופניות הקשות שנגרמו לה, ומכיוון שהתאונה הייתה תאונת עבודה, פנתה ר` למשרדנו לצורך ייצוגה מול הביטוח הלאומי. תחילה הוכרה ר` כנפגעת עבודה ונקבעו לה נכויות זמניות גבוהות. לאחר מספר וועדות רפואיות בתחומים רפואיים שונים, לרבות וועדות ערר, קבעה הוועדה המסכמת כי ל-ר` נותרה נכות צמיתה בשיעור משוקלל של 57%, ונכות בגובה 85% לאחר הפעלת תקנה 15 במלואה. תקנה 15 מאפשרת לוועדה הרפואית להגדיל את שיעורי הנכות כאשר היא סבורה שיש בנכות להביא לפגיעה משמעותית ביכולתו של הנפגע לשוב לעבודתו.
אולם, משרדנו לא היה שבע רצון מקביעת הוועדה והיה סבור כי שיעורי הנכות שנקבעו ל-ר` אינם משקפים את נכותה במלואה, ולכן החליט להגיש ערעור נוסף. לבסוף, הוועדה הרפואית לעררים קבעה כי נותרה ל-ר` נכות צמיתה בשיעור משוקלל של 74%, ונכות בגובה 100% לאחר הפעלת תקנה 15 במלואה. אם כן, ההתעקשות של משרדנו להשיג ל-ר` את שיעור הנכות המגיע לה הביאה לעלייה של 15% בשיעור הנכות המשוקלל שנקבע לה! כתוצאה מההליך מול הביטוח הלאומי ר` צפויה לקבל קצבה חודשית אשר תקנה לה ביטחון כלכלי לאורך כל חייה.
נתנאל שימוף ממשרדנו התייחס לתיק וסיכם: "תיק זה מוכיח את החשיבות הרבה שיש למיצוי זכויות הנפגע בביטוח הלאומי. אין לחשוש מהגשת ערעור על החלטות הוועדות הרפואיות, וזאת על מנת להשיג את התוצאה הטובה והמשמעותית ביותר עבור הנפגע."