במידה ונפצעתם חלילה בתאונת דרכים, השאלה איננה אם מגיע לכם פיצוי אלא מה גובה הפיצוי – על פי "חוק הפיצויים" , כל אדם שניזוק בתאונת דרכים יפוצה ללא קשר למידת אשמתו בתאונה.
בישראל, תאונות דרכים הן לצערנו תופעה שכיחה, זאת חרף המשאבים הרבים שהרשויות משקיעות מידי יום למניעתן. בהתאם למגמה המצערת, בתי המשפט החלו להפנים עם השנים את הצורך ליצור התאמה בין רמת הנזק שנגרם חלילה לבין רמת הפיצויים שמשולמת לניזוק, עובדה שבאה לידי ביטוי בפסקי דין ובפיצויים תקדימיים.
משרדנו אשר שותף לפסיקות תקדימיות מעין אלו, מעסיק עורכי דין שהינם בעלי ניסיון עשיר ביותר בתחום זה. אלו מקפידים על קריטריוני עבודה מחמירים מבחינת רמת השירות שמוענקת ללקוחותינו.
איןבאמור בדף זה כדי להוות ייעוץ משפטי, חוות דעת או תחליף לייעוץ משפטי אצל עו"ד, האמור לעיל הינו תיאור כללי בלבד ולא מחייב של הנושאים. בכל מקרהספציפי מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטימעורך דין.
עצות מעשיות להוכחת רשלנות במקרה של תאונה
1. רשמו לעצמכם במדויק את פרטי התאונה וכל מה שאתם זוכרים ממנה.
2. צלמו תמונה וסרטון של זירת התאונה, של המפגע / המכשול שגרם לתאונה ושל הפגיעה שנגרמה כתוצאה מהתאונה. אספו הקלטות אם ישנן.
3. גייסו עדים שיצדדו בגרסתכם. קחו מהם פרטי התקשרות: שם, טלפון וכדומה. עדיפות לצלם סרטון שבו מתארים בזמן אמת את האירוע.
4. פנו לבדיקה רפואית אצל רופא מיד לאחר התאונה. בנוסף וודאו כי תלונותיכם מתועדות בחומר הרפואי, לרבות הנסיבות המדויקות שגרמו לתאונה ומקום התרחשות התאונה. כמו כן, באם מדובר בתאונת עבודה (במהלך העבודה או בדרך לעבודה וממנה הביתה), דווחו זאת לרופא.
5. עמדו על יצירתו וקבלתו של דו"ח אירוע / מסמך אשר מתעד את נסיבות התאונה מבעל המקום שבו אירע האירוע.
6. מהרגע שבו עו"ד מטפל בתיקכם, יש להפנות את מי שהתרשל כלפיכם או כל גורם מטעמו כולל חוקר להתנהלות מול עוה"ד המטפל שלכם בלבד.